De geboorte van Petit & Jolie

De geboorte van Petit & Jolie

  • 22-12-2016
  • Petit & Jolie
  • Advertorial

3 jaar geleden is Petit&Jolie geboren. Na jaren werkzaam te zijn in de voedingsmiddelenindustrie begon het op gegeven moment te kriebelen. En te knagen. Ik vroeg me steeds meer af waar ik nu eigenlijk mee bezig was, of ik daar nog wel achter stond. Het antwoord was nee. Ik stond er niet meer achter. Ik was veranderd.

Door deze verandering en de ervaringen in mijn vorige banen realiseerde ik me dat we veel meer inzicht moeten krijgen én geven in de keten van een product. Het verbaast mij regelmatig welke ingrediënten er in producten worden gebruikt, zowel in voeding, cosmetica als in speelgoed. Van veel ingrediënten is niet bekend welke effecten ze op de mens of op de natuur hebben. En laten we eerlijk zijn: mens en natuur zijn niet twee verschillende dingen, dat is één geheel. Zonder de natuur kan de mens niet bestaan, dus laten we naar het hele plaatje kijken, naar de keten.

Als je kijkt naar de keten van verzorgingsproducten, blijkt dat 60% van wat wij als volwassen op ons huid smeren in onze bloedbaan terecht komt. De huid van een baby is 5x dunner dan die van een volwassene, dus kun je nagaan wat de babyhuid allemaal opneemt… Maar wat gebeurt er dan met de opgenomen stoffen die in onze bloedbaan terecht komen? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en de meningen hierover lopen sterk uit een. Het idee echter dat de opgenomen ingrediënten een effect op de hormoonhuishouding zouden kunnen hebben is voor mij een 'no go'. Het werd voor mij duidelijk dat alles wat je op je lichaam en dat van je kleintje smeert, moet voor mij, net als wat je eet, natuurlijk zijn.

Destijds vond ik het aanbod minimaal en maakte ik de beslissing. Ik gooide mijn baan en zekerheid overboord en besloot een verzorgingslijn voor baby’s te ontwikkelen.

Alles dat ik zelf belangrijk vond nam ik mee in de ontwikkeling van mijn producten: Alles moest van 100% natuurlijke oorsprong zijn, daarbij zoveel mogelijk gebruik maken van biologisch geteelde producten en dus 0% parabenen, paraffine, SLS, minerale oliën, etc. gebruiken. Verder moest het goed zijn voor de droge en gevoelige huid. Ook wilde ik eerlijke communicatie, zodat de consument precies weet wat hij/zij koopt.

En daarmee was Petit&Jolie geboren.


Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »