Buddy: een robot als babysit

Buddy: een robot als babysit

  • 11-02-2016
  • Carola Siksma-Ruiters
  • Trendwatcher

Een revolutionaire robot die op je kinderen past, alarm slaat als je baby huilt en met je kinderen speelt? Toekomst of is het al zover? Buddy is de naam van deze aandoenlijke robot van het Franse Blue Frog Robotics die wel wat weg heeft van de vriendelijke Wall-E van Disney die zoveel kinderharten heeft gestolen.
Buddy kan veel: hij verbindt al je mobiele apparaten zoals thermostaat, licht, mobiele telefoons, hij kan foto's en video's delen en verbinding maken met het sociale netwerk. Voor de familie is het een handig hulpje in huis want je stopt de agenda in Buddy en hij meldt wanneer het tijd is voor een bezoek aan de huisarts, naar school of om naar zwemles te gaan. Hij kan met je kinderen verstoppertje spelen, voorlezen en hij is uitgerust met talloze interactieve spelletjes. Daarnaast is het ook een waakhond: hij houdt je huis in de gaten en slaat alarm als er onraad, brand of een overstroming is.
Buddy kan veel maar op je kind passen lijkt me (gelukkig) nog een brug te ver. Deze robot rijdt rond op wieltjes maar kan voorlopig de trap nog niet op. Ook weet ik niet hoe je huisdier zal reageren als je er een hebt... Maar leuk is het wel!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »