Dit zijn de babytrends van 2019

Dit zijn de babytrends van 2019

 

Het voelt wat vreemd om in relatie tot baby’s over trends te praten. Baby’s worden ieder jaar geboren en in de basis hebben ze vooral eten, liefde en rust nodig. Maar toch zijn er dingen die veranderen en die je komend jaar nog meer zult zien.

1. Je babyspullen lenen

Als je al een kind hebt, weet je dat de clichés waar zijn. ‘De tijd vliegt’ en ‘ja, wat groeien ze hard’. Wist je bijvoorbeeld dat je baby 8 kledingmaten draagt voor z’n tweede verjaardag? En dat je veel spullen nog geen half jaar gebruikt of zelfs korter? Denk aan de wieg, een weegschaal of de kruiken.

In die paar weken dat je mini maat 56 draagt slijt de kleding niet. Die kun je dus prima lenen van een vriendin of van een kledingbibliotheek zoals Bieby of Hulaaloop. Zij verhuren mooie merkkleding voor een fractie van de nieuwprijs. En na een groeispurt, ruil je alles weer voor een grotere maat. Ook andere spullen kun je lenen. Zo huur je een co-sleeper eenvoudig bij Bednest of Cribster.

2. Baby’s worden steeds meer gedragen

En nee, dat is niet omdat ouders geen geld hebben voor een kinderwagen. Jouw baby heeft 9 maanden in je buik gezeten en is nog steeds het allerliefst dicht bij jou. In een draagzak of –doek hoort je mini jouw hartslag, ruikt je geur en dat voelt veilig. Het kan ook helpen als jouw mini ontroostbaar is en liever niet alleen wil zijn. Oh en dragen is gewoon ook heel knus en gezellig. Als je wil gaan dragen is het slim om een draagconsult te doen. Je kijkt dan welke drager goed bij je past en een expert helpt je met knopen. En nee, dat is helemaal niet super ingewikkeld. Maar met wat kleine aanwijzingen zit het nog lekkerder én zorg je ervoor dat jouw mini in de juiste veilige houding zit.

3. Een doula bij je bevalling

Bij steeds meer bevallingen is een doula aanwezig. Een wat? Een doula ondersteunt je op een niet-medische manier tijdens je zwangerschap en bevalling. Ze is geen vervanging voor je verloskundige of je partner, maar een aanvulling op het team.

Er zijn verschillende redenen om een doula in te schakelen. Misschien vind je bevallen erg spannend, ze kan je dan ondersteunen bij het ontspannen en je ademhaling. Ook vrouwen die eerder een traumatische bevalling meemaakten kiezen vaak voor een doula, omdat ze je helpt met het bewaken van je grenzen en wensen. Een doula blijft je hele bevalling bij je, wat in het ziekenhuis extra fijn kan zijn. Een constante factor tussen de wisselende gezichten aan je bed.

4. Bewust kiezen voor duurzaam & natuurlijk

Meer yoga, minder vlees... We leven met z’n allen steeds bewuster. Als jij dat ook belangrijk vindt, wil je voor je baby ook bewuste keuzes maken. Babyverzorging zonder rommel en kleertjes van biologisch katoen. Maar als je zwanger bent moet je al zoveel keuzes maken, hoe weet je nou wat de beste keuze is als je voor duurzaam & natuurlijk gaat? De duurzame zwangerschapskalender van Poppy to PUMPKIN helpt je week voor week. Op basis van je uitgerekende datum krijg je wekelijks een gratis persoonlijke update, met de keuzes die je in die fase van je zwangerschap maakt. Van babykamer tot biologisch eten, van kinderkleding tot huidverzorging. En allemaal duurzaam.

Ook op de Negenmaandenbeurs vind je de duurzame en natuurlijke keuzes overzichtelijk bij elkaar op het Puur Baby Plaza in hal 8. Van biologische babyvoeding tot natuurlijke verzorging. Handig!

Duurzame kinderkamer 3

Duurzame kinderkamer 2

Een initiatief van BabyBeGood BabyBeGood

Foto’s door Poppytopumpkin.nl. Alle items op de foto zijn duurzaam.

 Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »