5 leuke kerstcadeaus voor je peuter

5 leuke kerstcadeaus voor je peuter

 

December is een echte feestmaand voor je kindje. Eerst Sinterklaas en daarna Kerst. Misschien is hij ook nog in december jarig. Hij kan zijn geluk niet op! Het is leuk om hem een cadeautje te geven tijdens de feestdagen, maar je hoeft hem ook weer niet te overladen met nieuw speelgoed. Wij hebben daarom 5 leuke kerstcadeaus voor je peuter op een rij gezet die klein maar fijn zijn!

1. Kindertandenborstel
Een tandenborstel als cadeau, echt? Juist wel! Het is belangrijk om de eerste tandjes van je peuter parelwit te houden door dagelijks te poetsen. Dan kan je maar beter een feestje maken van de dagelijkse poetsroutine. Tegenwoordig zijn er allerlei leuke tandenborstels verkrijgbaar met leuke printjes van zijn favoriete cartoons en geluidjes om te vieren dat de 2 minuten weer voorbij zijn.

2. Gepersonaliseerd kinderboek
Hoe ouder je kindje wordt, hoe meer hij gaat genieten van de verhalen die jij voorleest. Hij herkent zijn eigen naam steeds beter, dus extra leuk als je dit kan combineren door het geven van een gepersonaliseerd kinderboek. Wedden dat hij vol bewondering opkijkt als hij zijn naam voorbij hoort komen?

3. Puzzel
Een peuter kan natuurlijk nog geen puzzel leggen van 500 stuks, maar samen een kinderpuzzel maken is één groot feest. Het is niet alleen een leuk moment voor jullie samen waarin hij het grootste plezier beleeft, maar het is ook een goede manier om zijn motorische vaardigheden te ontwikkelen. Win-win!

4. Speelset
Er zijn talloze speelsets verkrijgbaar, van een racebaan voor autootjes tot schattige dierenboerderijen. Heeft hij al een speelset? Trakteer je kindje dan op een uitbreiding, zoals extra poppetjes, gebouwen of dieren, om zijn set helemaal compleet te maken.

5. Badspeelgoed
Is jouw peuter niet zo’n fan van badderen? Draai het om en maak er een feestje van door hem badspeelgoed te geven. Denk aan de welbekende bad eendjes, een schepnet, emmertjes, gietertjes en ander speelgoed dat geluid maakt of licht geeft. Heb jij een echte creatieveling in huis? Probeer dan eens badverf: vingerverf speciaal voor in bad. Zo vergeet je kleine in een mum van tijd dat hij badderen eigenlijk niet leuk vindt en spettert hij er helemaal op los!

Fijne feestdagen!

www.24baby.nlDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »